eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Tolvajbanda, népnyúzók!" - tömegtüntetés a hódmezővásárhelyi kórházért

Mintegy tízezer ember tüntetett a helyi kórház megmentéséért Hódmezővásárhelyen. A Szent István téren összegyűlt tömeg Molnár Lajos egészségügyi miniszter lemondását és a kormány távozását követelte.

Kovács László, a kórház orvos-igazgatója a tüntetésen kijelentette: az egészségügyben tudatos leépítés folyik.

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő, Hódmezővásárhely polgármestere hangsúlyozta: az önkormányzat anyagi áldozatot is hajlandó vállalni a kórház megmentéséért.

A tüntetők egy része azt kifogásolta, hogy a kormányzat részéről senki sem volt hajlandó Hódmezővásárhelyre utazni azért, hogy szembenézzen az emberekkel és elmagyarázza, miért van szükség a kórház leépítésére. A szervezők korábban Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is meghívták.


A tömegben transzparensek is feltűntek: "Megvédjük a kórházat!",


Tüntetés a kórházért Hódmezővásárhelyen
(fotók: www.promenad.hu) (képgaléria)

"Tolvajbanda, népnyúzók!", "Ezt elkúrtad, te böszme állat!", "Mit kell még elviselnünk?", "Az

egészség nem üzlet!", "Évi 10.000 beteg gyógyulása a tét!".


A résztvevők egy akasztófát is hoztak, amelyre az van írva: "Ez a tied Fecó, ajándék!"

A táblák szerint nemcsak a vásárhelyiek tartották fontosnak, hogy az Erzsébet Kórház megmentéséért demonstráljanak, hiszen szép számmal érkeztek a környező településekről - Mártélyról, Mindszentről és Békéssámsonról - is.

A békés demonstráció fél 12-kor ért véget a Szent István téren. Az emberek ezt követően az Andrássy úton vonultak a kórház elé, ahol élőláncot alkottak.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×