eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Vizsgálat a külügyminisztériumban a kiszivárogtatások miatt

A külügyminisztériumban minden bizonnyal vizsgálat indul annak kiderítésére, miként szivároghatnak ki rendszeresen információk a tárcától az ellenzékhez, közölte a külügyi szóvivő.

"Nem ez az első eset, hogy a kikerülő információkat az ellenzék saját céljaira használja fel" - hangsúlyozta Polgár Viktor külügyi szóvivő.

Polgár Viktor annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke a hétvégén pártpolitikai álláspontok közvetítésével vádolta meg a külügyminisztériumot.

Németh Zsolt szerint a külügyi tárca február 8-án olyan körlevelet küldött a magyar nagykövetségeknek, amely a Kossuth téri kordonbontással kapcsolatban a Fidesz és Orbán Viktor "lejáratására buzdít".

Tájékoztató anyag volt?

Göncz Kinga külügyminiszter úgy nyilatkozott: a tárca a levélben a tényekről tájékoztatta a külképviseleteket.

A külügyi szóvivő elmondta: nehéz kihagyni a legnagyobb ellenzéki pártot és annak elnökét, Orbán Viktort egy olyan tájékoztató anyagból, "amely arról szól, hogy e párt parlamenti képviselői kordont bontanak."

Polgár Viktor emlékeztetett: ugyanez a párt külföldön, uniós fórumok bevonásával rendszeresen tárgyalja ugyanezt az ügyet.

"Ilyen körülmények között azt gondolom, a kormány a rendelkezésére álló eszközökkel elmondhatja, ha álláspontja van" - jelentette ki a szóvivő, aki hangsúlyozta: a kormány elvi álláspontja az, hogy a jogszabályokat be kell tartani, önbíráskodásnak nincs helye, a kordon ellen a bírósághoz lehet fordulni.

A Fidesz által nyilvánosságra hozott dokumentumban az szerepel, hogy "a kordonbontás egy kétségbeesett politikus szélsőséges akciója, aminek egyetlen racionális magyarázata, hogy saját megrendült pozícióját igyekszik megerősíteni pártjában".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×