eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Semjén: Gyurcsány azt képzeli, hogy ő a miniszterelnök

A Fidesz és a KDNP képviselői továbbra is minden előre bejelentett miniszterelnöki felszólalásnál kivonulnak a parlament ülésterméből - számolt be a két párt frakcióülésének döntéséről Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz és a KDNP közös frakcióülésén nyílt szavazás volt a kivonulás kérdésében, a képviselők két ellenszavazat és három tartózkodás mellett úgy döntöttek, hogy továbbra is fenntartják a kivonulást - mondta el Navracsics Tibor.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének tagjai két ellenszavazattal, három tartózkodás mellett döntöttek így.

"Egy morális, politikailag és szakmai értelemben illegitim ember képzeli ma magáról, hogy ő a miniszterelnök, ehhez mi nem asszisztálunk, ezért a kivonulást fenntartjuk" - jelentette ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

Az InfoRádió kérdésére, hogy ezzel a döntéssel nem mélyítik-e tovább az általuk oly sokszor emlegetett morális válságot, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: erről nincs szó, a parlamenti munkában ugyanis részt vesz az ellenzék.

A döntésnek megfelelően hétfőn kivonultak az ülésteremből a miniszterelnök napirend előtti felszólalása előtt a fideszes és a kereszténydemokrata képviselők.

Nyitnak

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy számításaik szerint közel 600 ezer baloldali érzelmű választópolgár fordult el ősz óta az MSZP-től, a pártnak pedig határozott szándéka, hogy nyisson feléjük.

A KDNP elnöke pedig bejelentette: februárra parlamenti vitanapot kezdeményeztek a demográfiai válságról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×