eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hiller: a parlamenti pártoknak el kell határolódniuk a szélsőségesektől

Hiller István, az MSZP elnöke arra kéri a parlamenti pártokat, határolódjanak el a Hősök terén a nap folyamán szélsőséges csoportok által tartott rendezvénytől. A Fidesz arcátlansággal vádolta a szocialista pártelnököt.

Minden demokratának közös kötelessége, hogy szembeforduljon a szélsőségekkel - indokolta a kérést Hiller István budapesti sajtótájékoztatóján.

Szélsőséges, szkinhed fiatalok a nyilas uralom utolsó óráiban, 1945 februárjában a budai Várban rekedt Szálasi-katonáknak a Várból való kitörésére emlékeztek a Hősök terén szombaton. A megmozdulásra külföldi elvbarátaikat is meghívták.

Az oktatási és kulturális miniszter szerint szégyen az, hogy Magyarországon találkoznak a szélsőséges világnézetű emberek, és úgy vélekedett, hogy ez ellen közös fellépéssel lehet szembeszállni.

 A pártelnök azt mondta: a "Hősök teréből a szégyen tere lett", és az MSZP elutasítja, a legélesebben elhatárolja magát ettől a rendezvénytől. Hozzátette: Budapest és Magyarország nem lehet és nem lesz szélsőséges csoportok gyülekezőhelye.

Hiller István azt kéri a parlamenti pártoktól, hogy világosan és egyértelműen határolják el magukat a rendezvénytől.

"Nincsen se helye, se ideje, se módja, hogy óvatos mondatokat tegyünk" - fogalmazott.

Hozzátette: nem bal- vagy jobboldal kérdése, hanem demokratákat összekötő kérdés, hogy egyek vagyunk-e a szélsőségek elítélésében. Hiller István közölte: az országnak, a fővárosnak nyugalomra és biztonságra van szüksége.

A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: az MSZP-nek nincs módja rá, hogy a rendezvény ellen fellépjen. Hozzáfűzte: a kormány, a rendészeti szervek feladata, hogy ezt megtegyék.

A Fidesz szerint felháborító arcátlanság az, amit Hiller István sajtótájékoztatóján művelt. A szocialista kormány által irányított rendőrség tette lehetővé a Vér és Becsület szombati rendezvényét.

Az Orbán-kormány hivatali ideje alatt egyetlen ilyen felvonulásra sem kerülhetett sor - olvasható Szijjártó Péter szóvivő közleményében.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×