eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Két gyermekkórház nem emeli a kísérőktől kért ellátási díjat

Nem emelik az úgynevezett hotelszolgáltatás árát a Heim Pál, illetve a Madarász utcai gyermekkórházakban - mondta az összevont intézmények főigazgatója.

Harmat György közölte: a beteg kísérőjétől a napi étkezésért 900 forint körüli összeget kérnek majd, de ez még nem dőlt el. Aki csak ebédet kér, annak várhatóan 450-500 forintot kell fizetnie.

Aki szállást igényel, annak a komfortfokozattól függően eddig 3000-6000 forintot kellett fizetnie. A súlyos betegektől, az onkológiai ellátásban részesülőktől, valamint a szoptatós anyáktól nem kértek térítési díjat.

Azt még vizsgálják, hogy ezt a mentességet a jövőben lehetővé teszi-e a kórház anyagi helyzete.

Egy törvénymódosítás miatt januártól nem az OEP, hanem a beteg kísérője fizeti ki a saját benttartózkodásának költségeit. Kivétel ez alól az, aki fogyatékos embert kísér. Szerdától nem kell fizetniük a szoptatós anyáknak sem.

Az InfoRádió úgy tudja, tavaly az Országos Egészségbiztosítási pénztár 2720 forintot fizetett egy napra, és összesen 464 milliót költött erre. A jogszabály nem határozta meg, hogy a kórházak mennyi pénzt kérhetnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×