eur:
388.55
usd:
362.08
bux:
69106.6
2024. május 9. csütörtök Gergely

Külügyminisztérium: nem vétkes a magyar diplomata a halálos gázolásban

Nem a beregszászi magyar vezető konzul hibájából történt a hétfői baleset Ungvár közelében - mondta el az InfoRádiónak a Külügyminisztérium szóvivője a vizsgálat elsődleges adatai alapján.

Polgár Viktor közölte: a vizsgálat még folyik, az azonban az első megállapítások szerint valószínű, hogy nem a magyar diplomata tehetett a balesetről.

Hétfő este négy magyar diplomata utazott Beregszászból Ungvárra egy hivatalos megbeszélésre, az autót Csengeri János vezette, és elütött egy gyalogost Ungvártól nem messze. A nő életét vesztette.

A Külügyminisztérium szóvivője kijelentette: a tanúk elmondása szerint a sötétből bukkant elő a szerencsétlenül járt 56 éves nő, így gyakorlatilag elkerülhetetlen volt a baleset.

Polgár Viktor kitért arra is, hogy a magyar konzul néhány napos szabadságra hazautazik.

Az ukrán fél már kiadta a balesetet okozó gépkocsit, amelyet az eset után a rendőrség telephelyére szállítottak.

A másodlagos jelek is arra utalnak, hogy nem a magyar konzul volt a vétkes - tette hozzá Polgár Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Ezért emelkednek a piacok: ám a jókedv nem lehet felhőtlen

Az áprilisi esés után visszatért a jókedv a piacokra, múlt hét óta ismét emelkedést látunk. A piaci fordulatot ezúttal is az amerikai makrogazdasági helyzetre vonatkozó várakozások váltották ki, újabb hiedelem van kialakulóban a piacokon. Épp ezért ahogy eddig, úgy most is érdemes óvatosnak lenni: egy várakozásoktól eltérő fontos adat nagyon gyors és jelentős változást hozhat, és bár kezd körvonalazódni a nagykép, a makrogazdasági kilátások továbbra is vegyesek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×