eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Visszalép Gy. Németh: megoldódhat a fővárosi koalíciós viszály

Visszalép a főpolgármester-helyettesi jelöltségtől Gy. Németh Erzsébet. Ezt a szocialista fővárosi képviselő jelentette be az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Gy. Németh Erzsébet a távirati irodának azt mondta: nem akarja, hogy az oktatás, a kultúra, illetve a gyermekvédelem hátrányt szenvedjen a költségvetés vitájában, ugyanis ezeket a területeket nem képviseli egy politikai vezető sem. (Gy. Németh Erzsébet az elképzelések szerint ezekért is felelt volna.)

A szocialista képviselő közölte: a büdzsé összeállítása arról győzte meg, hogy ezek a tevékenységi körök indokolatlanul háttérbe szorulnak, és nagyon nagy elvonás sújtaná a területeket.

Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett: a koalíciós feszültség négy hónapja tart a fővárosban, és szerinte az MSZP nem tudja, a főpolgármester pedig nem akarja megoldani a helyzetet.

Egymásra mutogatnak

Demszky Gábor tavaly azért nem fogadta el tavaly Gy. Németh Erzsébet jelölését, mert szerinte nem volt meg közöttük a megfelelő bizalmi viszony.

A viszályt az egészségügy okozta: Demszky Gábor szerint Gy. Németh Erzsébet az októberi megállapodás ellenére közölte, hogy a humánpolitika mellett nem vállalja ezt a területet; a szocialista politikus viszont azt mondta, hogy nem is volt ilyen egyezség.

Molnár Gyula szocialista képviselő januárban az InfoRádiónak azt mondta: még mindig nem kaptak kielégítő választ arra, miért nem felel meg Gy. Németh Erzsébet a posztra.Demszky Gábor magatartását nem csak a fővárosi MSZP és Fidesz bírálta, hanem az SZDSZ-es Bőhm András is, aki az InfoRádióban azt mondta: a főpolgármester felrúgta az általa is aláírt koalíciós megállapodást, és ehhez politikailag nem volt joga.

Azóta, tavaly decemberben egy főpolgármester-helyettest választottak, Hagyó Miklóst, aki a városüzemeltetésért felel. A másik két jelöltben nem tudtak megállapodni.

A Magyar Rádió úgy tudja, hogy jövő héten megszülethet a koalíciós megállapodás a fővárosban. Információik szerint Horváth Csaba lesz az új jelölt, aki jelenleg az MSZP budapesti alelnöke.

A Magyar Rádiónak Steiner Pál, az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt mondta: a kérdésben a budapesti pártelnökség javaslatára a párttanács dönthet - az elnökség ülését erre a hétre hívta össze Burány Sándor, a párt fővárosi elnöke.

Címlapról ajánljuk
Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Győrben lesújtott a három csapás szabálya, életfogytiglant kapott egy pedofil

Mivel az elkövetőt hasonló bűncselekmények miatt korábban már kétszer is elítélték, a mostani eset után lehetett alkalmazni a három csapás szabályát – mondta az InfoRádióban a Győri Fellebbviteli Főügyészség szóvivője. Takácsné Karácsony Anikó hozzátette: legkorábban 25 év múlva lehetne feltételesen szabadságra bocsátani a többszörös visszaeső bűnözőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Zombihitelek fenyegetik az ingatlanpiacot, már beindultak az eljárások az USA-ban

Az NPR új vizsgálata szerint nőtt a második, jellemzően elfelejtett jelzáloghitelek miatt indult végrehajtások száma az Egyesült Államokban. A zombi jelzáloghiteleknek nevezett csomagok olyan hitelek, amelyekről a lakástulajdonosok azt hiszik, hogy már régen nem kell azokat fizetniük, mert a bankok már követelték rajtuk azokat. De ezek újra életre kelnek, amikor a behajtók fillérekért megvásárolják őket, majd megpróbálják behajtani a tartozást, gyakran visszamenőlegesen kivetett kamatokkal és díjakkal. Több százezer amerikai ingatlantulajdonos lehet érintett, ami súlyos válsághoz vezethet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×