eur:
386.93
usd:
358.75
bux:
0
2024. május 14. kedd Bonifác

Szőnyi vonat-tragédia: személyi mulasztás történt?

Jelenleg is tart a kedd esti vonatbaleset helyszínén a helyreállítás - mondta el az InfoRádióban Kavalecz Imre. A vasúttársaság szóvivője közölte, hogy személyi mulasztás is hozzájárulhatott az egy ember halálával végződő balesethez. Hozzátette: várhatóan délután megindulhat a közlekedés a Budapest-Hegyeshalom vonalon.

A kedd esti vasúti baleset helyszínén jelenleg is dolgoznak a helyreállításon - mondta el a MÁV szóvivője. Kavalecz Imre kifejtette: a kocsik nagy részét már eltávolították a sínekről, de a vasúti pálya és a felsővezeték is megsérült, jelenleg ennek a helyreállítása zajlik, amihez négy vagon sínt és ugyanennyi zúzott követ használnak fel.

Kavalecz Imre tudatta, hogy a baleset körülményeit a rendőrség a vasúttársaság szakembereinek közreműködésével vizsgálja. A jelenlegi adatok szerint a vasúti jelző- és biztosítóberendezés áramköri hiba miatt nem működött, de valószínűleg személyi mulasztás is hozzájárult a baleset bekövetkeztéhez - nyilatkozta a szóvivő.

Nyolcszáz millióba kerül a sérült mozdony

A délutáni órákban várhatón egy vágányon megindulhat a közlekedés a Budapest-Hegyeshalom vonalon, de addig is kerülő úton közlekednek az Intercity-, az Eurocity- és a gyorsvonatok, míg a személyvonatok helyett autóbuszok járnak Almásfüzitő és Komárom között - ismertette a MÁV szóvivője.

Kavalecz Imre elmondta, hogy a balesetben megsérült Siemens Taurus mozdony beszerzési ára 750-800 millió forint, valamint a pálya- és a vezetékrendszerben is jelentős kár keletkezett, de ennek mértéke még nem ismert.

Ez történt...

Kedden este egy ember meghalt, nyolc másik pedig megsérült, amikor egy személyvonat utolért egy fémhulladékot szállító tehervonatot, majd összeütközött vele Almásfüzitő és Komárom között.

Az elhunyt mozdonyvezető magyar állampolgár volt. A fémhulladékot szállító teherszerelvény öt kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult, míg a személyvonat mozdonya összeroncsolódott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lerobbantották az összetört hidat a hajóról - videók

Irányított robbantással távolították el a Baltimore közelében összeomlott híd legnagyobb darabját hétfőn a hídomlást okozó konténerszállító hajó fedélzetéről, ami meghatározó lépés a nagyváros kikötőjének megnyitása felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Heves harcok folynak Harkivnál, Belgorodot támadja Ukrajna – Híreink az orosz–ukrán háborúról kedden

Továbbra is heves harcok folynak Harkiv megyében, Vovcsanszk térségében a támadó orosz erők és a védekező ukrán csapatok között. Az ukrán vezérkar elismerte, hogy területeket veszítettek, ugyanakkor hétfői beszámolójuk szerint egyelőre sikerült megállítaniuk a támadókat. Ismét ukrán rakétatámadás érte az oroszországi Belgorod városát, több lakóház megsérült. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×