eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Hátborzongató képek és újabb részletek a tragikus vonatbalesetről

Délig biztos, hogy fennakadásokkal kell számolni a Budapest-Hegyeshalom vonalon a kedd esti vonatbaleset miatt, amikor Szőnynél egy személyvonat hátulról belerohant egy teherszerelvénybe. A személyvonat vezetője életét vesztette, nyolc ember megsérült.

Egy ember meghalt, nyolc másik pedig megsérült, amikor egy személyvonat utolért egy tehervonatot, majd összeütközött vele Almásfüzitő és Komárom között. A fémhulladékot szállító teherszerelvény három kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult.

A MÁV szóvivője szerint a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja a vasút szakértőivel közösen, a részletek alighanem csak az szerencsétlenség rekonstruálása után derülnek majd ki.

A balesetről készült képeket itt megtekintheti!

Kavalecz Imre az InfoRádióban elmondta, hogy az éjszaka megkezdődött mentés a délelőtti órákban is folytatódik, hiszen el kell szállítani a megsérült vasúti kocsikat és helyre kell állítani a megrongálódott pályaszakaszt és a leszakadt felsővezetékeket is.

A vasúti pálya teljes rendbehozataláig Almásfüzitő és Komárom között buszok szállítják az utasokat, a Budapest-Hegyeshalom vonalon a belföldi és nemzetközi gyors és InterCity járatok kerülővel járnak. Emiatt jelentős, egy - másfél órás késésekre kell számítani - közölte a MÁV szóvivője.

Kavalecz Imre elmondta: a nehézségeket jelzi, hogy több vasúti tehervagont és az összeroncsolódott mozdonyt is el kell távolítani. Összesen négy vagon sínt és ugyanennyi zúzott követ fognak felhasználni a helyreállításhoz.

A MÁV szóvivője az InfoRádióban kizárta, hogy a balesetet az okozta volna, hogy a tehervonat végén nem volt jelzőlámpa. Kavalecz Imre szerint a kivilágítást Európában már hosszú ideje nem használják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

Nem tiltani, hanem tanítani kell az iskolában az AI-használatot

A mesterséges intelligencia korszakának hajnalán az egész oktatási rendszer célja és eszközrendszere megérett egy jelentősebb újragondolásra - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában Balogh Petya, a Cápák között angyalbefektetője. Mint mondta, manapság a sikeres karrierhez nem lexikális tudásra van szükség, hanem kreatív és hatékony problémamegoldásra, ezt viszont szerinte nem tanítják a magyar iskolákban. Az STRT Holding vezérigazgatójával arról is beszélgettünk, mennyire könnyű vagy nehéz 2024-ben fiatalnak, kezdő vállalkozónak lenni Magyarországon, és kiderült, az RTL Cápája mit gondol arról, hogy manapság egyre több az influencer-vállalkozó. Arról pedig már a május 9-i GEN Z Fest 2024-en fog beszélgetni, hogy szerinte bátorság vagy értelmetlen hősködés-e manapság fiatalon vállalkozni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×