eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Könnyebb lesz a készenléti egységek kommunikációja

Befejeződött az Egységes Digitális Rádió Távközlő Rendszer országos kiépítése - közölte a Miniszterelnöki Hivatal EDR Iroda vezetője. A jövőben a készenléti egységek és a szervezetek is könnyebben kommunikálnak majd.

Meichl Géza elmondta: az új rendszer országos üzembe helyezése után nemcsak a készenléti egységek belső kommunikációja lesz hatékonyabb, hanem a szervezetek közti együttműködés is könnyebbé válik.

Az Autópálya Rendőrség parancsnoka azt mondta: az új rendszer lehetővé teszi, hogy az autópálya teljes hosszán csatornaváltás nélkül lehessen kommunikálni.

Óberling József hozzátette: a TETRA technológiájú hálózat ráadásul olyan plusz szolgáltatásokkal egészült ki, mint a járműkövető rendszer, amellyel akár több jármű egyidejű figyelésére is lehetőség van, és a beszéd mellett adatok átvitelére is alkalmas.

Az úgynevezett EDR rádiótelefon-rendszer működtetése évi több mint 11 milliárd forintba kerül - mondta el az InfoRádiónak a rendszert kiépítő és üzemeltető Pro-M Zrt vezérigazgatója, Kozma Béla.

A TETRA-hálózat több uniós országban is működik: a világon több mint 650 ilyen rendszert telepítettek. Szakértők szerint a hálózat biztonságos, zárt rádiókommunikációt tesz lehetővé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Zajlik a Harkiv elleni orosz offenzíva, Belgorodot támadják az ukránok – Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Pénteken indított támadást Oroszország az északkelet-ukrajnai Harkiv megyében. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombat esti videóüzenetében hét határ menti települést nevezett meg, ahol harcok zajlanak. Ukrajna az utóbbi időben szinte minden éjjel dróntámadást indít egy-egy orosz olajfinomító ellen: legutóbb a Lukoil egyik finomítójában csapott fel a tűz a Volgográdi területen. Ukrajna intenzíven támadta a határhoz közeli Belgorod városát, ahol egy tízszintes lakóház egy komplett lépcsőháza összeomlott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×