eur:
388.95
usd:
361.95
bux:
68638.95
2024. május 8. szerda Mihály

Bajnai: nem pártérdek alapján döntenek a régiókban

Már csak egy hely betöltetlen a regionális fejlesztési tanácsokban, amelyekben az önkormányzati választás eredménye ellenére biztos többséget szerzett a kormánykoalíció. Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos az InfoRádiónak elmondta, reméli, hogy nem pártérdekek, hanem a régiók érdekei alapján születnek majd a döntések.

Erősödik és növekszik a regionális fejlesztési tanácsok terepe, mivel ezek készítik el a hét magyar régió fejlesztési programjaira vonatkozó terveket, és az abban szereplő projektekre javaslatot tesznek a kormánynak - emelte ki Bajnai Gordon.

A fejlesztéspolitikai kormánybiztos elmondta, a tanácsokban a minisztériumok képviselői többségben vannak, emellett polgármesterek és kistérségi delegáltak találhatók a tagok között.

Bajnai Gordon szerint markánsan érvényesülnek az önkormányzati érdekek a tanácsokban, ám hangsúlyozta, hogy a régió egészének fejlesztésében kell gondolkodni.

Politikai döntések születnek majd a tanácsokban, de nem pártérdekek, hanem megfelelő szakmai előkészítés után, a régiók és a közjó érdekei szerint - emelte ki a kormánybiztos.

Hozzátette: olyan döntéseknek kell születniük, amelyek a régiókban élők érdekeit hosszú távon szolgálják. Aki ezzel ellentétes célok szerint cselekszik, az meg fog bukni - hangsúlyozta Bajnai Gordon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

Nem sikerült a Raiffeisen manővere, mégsem száll be a Strabagba

A Raiffeisen Bank International igazgatótanácsa ma úgy döntött, hogy nem folytatja a Strabag részvényeinek a megvásárlására vonatkozó tranzakciót, miután nem sikerült kellő támogatást szereznie hozzá a hatóságoktól, pedig csökkenthette volna ezzel oroszországi kitettségét. A hírre negatívan reagált a bank árfolyama, jelenleg 3,2%-os mínuszban van a bécsi tőzsdén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×