eur:
387.73
usd:
357.77
bux:
68109.76
2024. május 17. péntek Paszkál

Titkos egyeztetés a kórházfejlesztésről

A kórházfejlesztés végrehajtásáról, az ágyszámokról és az egészségbiztosítóval kötendő finanszírozási szerződésekről szólt az az egyeztetés Lovasberényben, amelyen a kormányfő, az egészségügyi miniszter és az MSZP-frakció több politikusa is részt vett.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke közölte: nem állapodtak meg semmiben, álláspontjukat osztották meg egymással.

Kökény Mihály az InfoRádiónak elmondta: indokolt, hogy az egészségügyi reform megvalósulását és a már meghozott törvények végrehajtását folyamatosan figyelemmel kísérjék, hogy az időközben felvetődött gyakorlati kérdésekre megfelelő megoldást találjanak,

Az ágyszámokról és a kórházszerkezet változtatásáról is szó esett: egyértelmű, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter január 8-ai javaslata nem végleges, és hogy ehhez képest sok eltérés lesz - mondta Kökény Mihály.

Hozzátette azonban, hogy az eredeti javaslatot csak a törvény keretein belül lehet majd változtatni, az ágyszámok belső elosztásának tekintetében azonban lehet módosítani.

Kökény Mihály úgy véli: az egyeztetések jelenlegi szakaszában közeledtek az álláspontok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

Súlyos botrány robbant ki a befolyásos amerikai bíró körül: ennyit az elfogulatlanságról?

A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának egyik tagja, Samuel Alito kertjében fordítva lengett az amerikai zászló 2021 januárjában. Ebben az időszakban több, Donald Trump "valódi" győzelmét hirdető szimpatizáns is a fordított lobogóval szimbolizálta abba vetett hitét, hogy Joe Biden nem legitim módon lett amerikai elnökké választva. Korábban egy másik főbírót is bírálat ért vélt elfogultsága miatt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×