eur:
389.08
usd:
362.11
bux:
68882.85
2024. május 8. szerda Mihály

Játszóteret álmodik Rogán Antal a Kossuth térre

Az ország legmodernebb gyermekjátszóterét alakítaná ki a budapesti Kossuth téren a belvárosi polgármester. Rogán Antal azt szeretné, ha a tér az V. kerület tulajdonába kerülne.

Belváros-Lipótváros polgármestere az InfoRádióban azt mondta: az állam az elmúlt 100 napban kisajátította a Kossuth teret, a tulajdonos fővárosnak pedig az elmúlt 16 évben semmilyen koncepciója nem volt a tér sorsával kapcsolatban.

Rogán Antal levélben kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Demszky Gábor főpolgármestert, hogy adják át a tér tulajdonjogát és kezelését az V. kerületi önkormányzatnak.

Ha ez megvalósul, mi a téren kiépítjük az ország legmodernebb játszóterét. A kormány természetesen kialakíthatja a saját biztonsági zónáját a Parlament körül - hangsúlyozta a fideszes politikus.

A polgármester szerint a korábban képviselői parkolónak használt, aszfalttal burkolt részen lehetne kialakítani a játszóteret.

Ennek a résznek ráadásul a területrendezési terv alapján közterületnek kellene lennie díszburkolattal, de ez 16 éve nincs így - tette hozzá.

Arra kérdésre, hogy akkor a jövőben hol lehet tüntetni a kormány ellen, Rogán Antal azt mondta: egyrészt máshol is lehet tüntetni, másrészt szerinte a játszóteret mindenki tiszteletben tartja majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×