eur:
394.91
usd:
356.6
bux:
72622.51
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kuncze: Orbán Viktor és anarchista társai

Az SZDSZ elnöke szerint a Fidesz Kossuth téri, kordonbontó akciója beláthatatlan ideig tartó jogállambontás, éppen ezért elfogadhatatlan. Kuncze Gábor kijelentette: "Orbán Kelemen" balladáját látja kibontakozni, vagyis amit lebontanak nappal, felépítik éjjel.

Elfogadhatatlannak nevezte az SZDSZ elnöke a Fidesz péntek délelőtti Kossuth téri akcióját. Kuncze Gábor szerint a Fidesz politikusai nem veszik észre, hogy képviselőként a felelősségük nőtt, nem pedig felelőtlenségük.

A liberális párt elnöke hozzátette: amit most műveltek, az egy rövid ideig tartó kerítésbontás és egyébként egy beláthatatlan ideig tartó jogállambontás, amit ezért elfogadhatatlannak tart.

"Orbán Kelemen balladáját látom kibontakozni: amit lebontanak nappal, fölépítik éjjel" - fogalmazott Kuncze Gábor, aki hozzátette: Magyarországon az a törvényes rend, hogy ha valaki demonstrálni akar, akkor azt bejelenti, és nem teszi Európa szégyenévé a Parlament előtti Kossuth teret.

Ha van garancia, lehet bontani

Kuncze Gábor hangsúlyozta: ha bárki garantálni tudja, hogy senki nem él vissza a gyülekezési joggal, azonnal el lehet bontani a kordont, mert senki nem nézni jó szemmel, hogy a magyar Parlament épületét kordon veszi körül.

Szerinte azonban ilyen garanciákat adni nem lehet, mert "a játék jelenleg éppen arról folyik, hogyan lehet semmibe venni a Magyar Köztársaság írott és íratlan szabályait".

Az SZDSZ elnöke úgy vélte, "ebbe a sorba állt most be anarchista társaival Orbán Viktor". Megjegyezte: itt most nem a megoldás keresése, hanem a konfliktus kiélezése folyik.

Túl régen van nyugalom

"Észre kell venni, a Fidesz úgy ítélte meg, túl hosszan van már nyugalom, ezért aztán valamit mindenképpen csinálni kell, hogy a Magyar Köztársaság nyugalmát felborítsák" - jelentette ki Kuncze Gábor.

A liberális párt elnöke szerint amíg a politikai megoldást nem találják meg, addig a törvényes rend fenntartása, illetve helyreállítása a feladat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Elektromos gépjármű töltőállomások vidéki telepítésére költi a kormány az idén tavasszal felvett 1 milliárd eurós kínai hitel egy részét – tudta meg a Portfolio. Ezt a célt az EU-s helyreállítási hitelkeret terhére tervezte megvalósítani a kormány a megjelenés előtt álló, 28 milliárd forintos pályázatból. A brüsszeli pénz azonban valószínűleg nem, vagy késve érkezik meg, ezért tervezi beforgatni a pályázat mögé a kínai hitelt a kormány; addig pedig jól jön a magyar állami költségvetésnek a tavasszal már felvett kínai pénz. Értesülésünk afelé mutat, hogy nemcsak a 28 milliárdos készülő, hanem a már megjelent 30 milliárd forintos elektromos járművásárlási EU-pályázat mögé is a kínai hitel egy részét forgatja be a kormány.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×