eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Mégsem lesz péntek reggel vasutassztrájk

Felfüggesztették a vasutasok a péntekre hirdetett figyelmeztető sztrájkjukat - jelentették be csütörtökön délután a szakszervezetek és a kormány képviselői, miután megállapodtak a tárgyalások ütemezéséről.

Február 25-ig felfüggesztették a vasutasok a péntek reggelre meghirdetett munkabeszüntetést - állapodtak meg a szakszervezet és a kormány képviselői csütörtök kora este.

Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára a tárgyalások után elmondta: a nap folyamán a megbeszélések ütemezéséről állapodtak meg a szakszervezetekkel. Ennek értelmében legkésőbb február 25-én éjfélig kell megállapodniuk.

A vasutasok vállalták, hogy eddig az időpontig felfüggesztik a sztrájkot - tette hozzá Horváth Ágnes, aki elmondta azt is, hogy a kormány vállalja: eddig az időpontig nem tesz olyan lépést, amely a MÁV-kórházak sorsát érdemben befolyásolja.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke eredményesnek minősítette a csütörtöki tárgyalást. Simon Dezső elmondta: a munkabeszüntetés felfüggesztése azt jelenti, hogy a sztrájkkészültség február 25-ig fennmarad.

Sérti a vasutasok jogait az egészségügyi reform?

A Vasutasok Szakszervezete pénteken 8 és 9 óra között tartott volna figyelmeztető sztrájkot, a vasútegészségügyben dolgozók pedig 8 és 18 óra között csak az elégséges szolgáltatást biztosították volna.

Az érdekképviseletek azért tiltakoznak, mert a szakminiszter tervei szerint a budai MÁV-kórház megszűnik, a szolnokit rehabilitációs és ápolási intézménnyé alakítják át, a budapesti pedig beolvad más intézménybe.

A Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Simon Dezső szerint az átalakítás sérti a vasutasok szerzett jogait.

Az ombudsman más véleményen van

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese szerint kérdés, szerzett jognak tekinthető-e, ha valaki hozzászokott egy egészségügyi intézményhez.

Takács Albert úgy látja, azt kell vizsgálni, hogy az átszervezés után nehezebben jutnak-e egészségügyi ellátáshoz a MÁV dolgozók, vagy sem.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×