eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Kicsúszott az időből a metróbiztos is

Még csak egy hónapja dolgozik, de máris két hetet csúszik intézkedési tervének elkészítésével a metróbiztos: Becker Lászlónak január végéig kellett volna elkészülnie egy intézkedési tervvel.

Becker László metróbiztosi kinevezése után Demszky Gábor főpolgármester úgy nyilatkozott, hogy a biztosnak január végéig egy intézkedési tervet kell elkészítenie a beruházás felgyorsítására.

Az intézkedési terv ennek ellenére nem született meg, legkorábban február közepére várható.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes az InfoRádió kérdésére közleményben válaszolt: eszerint még tartanak az egyeztetések a kormány illetékeseivel a 4-es metró Kohéziós Alapból való finanszírozásról.

Ennek kapcsán Hagyó Miklós szerdán tárgyalt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget irányító Bajnai Gordon kormánybiztossal.

Egyeztetés még két hétig

A tárgyalások várhatóan február közepén zárulnak le, és ekkor véglegesülhet a 4-es metró intézkedési terve is, hiszen a finanszírozás módja, illetve a személyi és strukturális kérdésekről folyó egyeztetések döntően befolyásolják Becker László metróbiztos által elkészítendő tervet is.

Mostanra több száz oldalnyi tanulmány, vizsgálati anyag és információ gyűlt össze a projekttel kapcsolatban, az adatok feldolgozása és kiértékelése az utolsó stádiumban van.

Támogathatja az unió

Már korábban felvetődött a kormány részéről, hogy a 4-es metró építését emeljék át az uniós támogatású projektek közé.

Ha az EU befogadja a projektet, akkor a hátralevő költségeknek mintegy 60 százalékos támogatására lehetne számítani.

Kérdés az, hogy a 60-100 milliárd forintba kerülő felszíni építési munkákat hogyan tudja elfogadtatni a főváros az unióval, mint az anélkül is már 340 milliárd forintba metróépítés részét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×