eur:
389.66
usd:
362.04
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Új eljárás Farkas Péter olimpiai bajnok kábítószerügyében

Új eljárást rendelt el Farkas Péter birkózó olimpiai bajnok kábítószerügyében a Fővárosi Bíróság. A testület ezzel megsemmisítette a Pesti Központi Kerületi Bíróság korábbi felmentő ítéletét.

Új eljárás indul Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó kábítószer-ügyében - döntött a Fővárosi Bíróság.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság korábban első fokon bizonyítottság hiányában felmentette a volt sportolót a jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés vádja alól.

A bíróság ugyanakkor Farkas Péter két vádlott társát (egyikük az egykori birkózó olimpiai bajnok testvére), 2-2 év szabadságvesztésre ítélte.

A büntetőper fellebbezése folytán került másodfokon a Fővárosi Bíróságra, amely hétfőn megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletét és a bíróság egy másik tanácsát új elsőfokú eljárás lefolytatására utasította.

Marihuána-termesztés profi módon

Az ügyészség adatai szerint az elkövetők marihuánát termesztettek egy XVII. kerületi családi házban.

A több millió forintos ráfordítással kialakított szellőző-, párologtató- és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben több ezer tő marihuánát találtak a házkutatás során. Ilyen nagy mennyiséget a fővárosban addig még nem derített fel a rendőrség.

A nyomozók az ügyet titkosszolgálati eszközök segítségével derítették fel.

Farkas Péter testvérét és egy másik férfit a nyomozók a házkutatás során a helyszínen elfogtak még tavaly októberben. Farkas Péter akkor elmenekült a helyszínről, de még aznap éjjel feladata magát a rendőröknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×