eur:
389.36
usd:
361.23
bux:
68417.31
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Megszállták a bankok a plázákat

A bevásárlóközpontok lettek a bankfiókhálózat-bővítés egyik leginkább kedvelt célpontjai. Jelenleg már csaknem nyolcvan bankfiók működik a budapesti és a vidéki plázákban. A főváros 17 nagyobb bevásárlóközpontjában közel ötven fiók kapott helyet, így átlagosan három bank közül válogathat a látogató.

A Népszabadság azt írja, javában zajlik az elnökválasztási kampány az SZDSZ-ben, noha hivatalosan még a pártelnök személyéről döntő, mintegy hétszáz küldöttet sem választották meg a helyi szervezetek, nemhogy a jelölteket. Jelölt, küldött, hangadó - mindenki számít az utódlási harcban. Igazi vadászidény van, írja a lap.

Kétséges, hogy a 2007-es uniós pályázatok nyertesei még az idén nagyobb összegű kifizetéseket kapnak Brüsszelből, legalábbis ez következik pályázati szakértők és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség kalkulációiból - olvashatják a Magyar Nemzetben. A magyar programok brüsszeli értékelésének felfüggesztését megerősítette a lapnak az Európai Bizottság egyik régiós vezetője, aki a hiányos információkkal indokolta az értékelések decembertől január közepéig tartó hivatalos megszakítását. Emlékezetes, hogy Bajnai Gordon kormánybiztos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője mindvégig cáfolta a felfüggesztés tényét.

Szintén a Magyar Nemzet írja, hogy bár a fegyveres bűncselekmények csupán egy százalékát követik el legálisan tartott lőfegyverrel, az Egészségügyi Minisztérium szigorítaná a fegyvertartási engedély egészségügyi vizsgálatát. A tárca a törvény módosítása után minden fegyvertartási engedéllyel rendelkező személyt azonnali pszichológiai vizsgálatra kötelezne, amelyet később meghatározott időközönként meg kellene ismételni. A vadászok szerint a tervezett módosítás ésszerűtlen, s megalázó rájuk nézve.

A Világgazdaság szerint a bevásárlóközpontok lettek a bank fiókhálózat-bővítés egyik leginkább kedvelt célpontjai: jelenleg már csaknem nyolcvan bankfiók működik a budapesti és a vidéki plázákban. A főváros 17 nagyobb bevásárlóközpontjában közel ötven fiók kapott helyet, így átlagosan három bank közül válogathat a plázalátogató. A legtöbb "plázafiókja" az OTP-nek van, míg a 170 értékesítési egységgel működő K&H Bank mindössze három bevásárlóközponti egységet működtet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×