eur:
388.49
usd:
360.83
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Kidőlt fák és megrongálódott tetők jelzik a viharos szél útját

Továbbra is a kidőlt fák és megrongálódott tetőszerkezetek miatt kapják a legtöbb riasztást a tűzoltók a viharos, egyes helyeken óránkénti 100 kilométeres erejű szélben Budapesten és a főváros környékén - közölte a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.

A Fővárosi Tűzoltóság szóvivője, Molnár Péter az InfoRádióban elmondta: senki nem sérült meg, és komolyabb anyagi kár sem keletkezett, az átlagosnál azonban jóval több a beérkező hívás.

Korábban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője közölte: hétfő hajnalban a viharos szél fákat döntött ki és tetőket bontott meg Budapesten és a főváros környékén.

Dobson Tibor az InfoRádióban elmondta: senki nem sérült meg, és komolyabb anyagi kár sem keletkezett.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hozzátette: a legtöbb riasztás a fővárosból érkezett, de a tűzoltóknak több esethez kellett kivonulniuk Pest, Heves és Győr-Moson-Sopron megyében is.

Több Pest megyei településen, valamint Sopronban, Győrszentivánon és Seregélyesen is megrongálódott egy-egy templom tetőszerkezete.

Szentendrén egy háromszintes lakóépület tetejét bontotta meg a szél, az omlásveszélyt tűzoltók hárították el - mondta Dobson Tibor.

Az M1-es autópálya 110-es kilométer szelvényénél, Győr irányában egy, a szél miatt felborult kamion miatt áll a forgalom - közölte a szóvivő.Több vasútvonalon is jelentős késésekre és sebességkorlátozásokra kell számítani a viharos erejű szél miatt.

<

www.inforadio.hu

A MÁV szóvivője elmondta: Miskolc és Hidasnémeti között két helyen is megrongálódtak a felsővezetékek és több helyen áramellátási gondok miatt akadozik a forgalom.

Onga és Szikszó között a felsővezeték annyira megsérült, hogy leállt a vonatközlekedés. Az utasokat vonatpótló buszok szállítják - közölte a szóvivő.

Kavalecz Imre hozzátette: a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon is késésekre kell számítani. Arról is beszélt, hogy Ács és Nagyszentjános között a Budapestről Dortmundba tartó EuroCity vonat áramszedője letörött, a járatok ezért csak az egyik vágányon haladhatnak.

Kavalecz Imre azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikor áll helyre a menetrendi szerinti forgalom az érintett szakaszokon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×