eur:
389.71
usd:
362.08
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A bevetési öltözetre is rákerülne a rendőri azonosító

Kisebb részben tömegoszlatásra is alkalmas eszközöket, de leginkább járműveket szerez be az év első felében a rendőrség. Az országos rendőrfőkapitány az őszi zavargásokat leszámítva kiegyensúlyozott és nyugodt esztendőnek tartja a tavalyi évet.

Az országos rendőrfőkapitány az InfoRádióban elmondta: heteken belül lezáródhat a belső vizsgálat a rendőri atrocitások ügyében.

Bene László azt is közölte: tervezik, hogy a jövőben a rendőrök a bevetési ruhájukon is hordják az azonosítójukat, sőt, ezt a ruhára is ráhímzik.

Bene László a tavalyi évről szólva elmondta: intenzíven növekedett a pornográf felvételekkel visszaélés, a szerzői joggal visszaélés és az egyedi azonosítójel-meghamisítás, valamint a pénzforgalommal összefüggő bűncselekmények száma.

Különösen intenzív volt a pénzhamisítás növekedése, a bankkártyákkal elkövetett visszaélések számának növekedése; így ezeken a területeken kell erősíteni a felderítői munkát - jelezte.

Bene László közlése szerint a 36 ezres rendőrségtől tavaly 2.886-an távoztak, ez a korábbi éveknél 300-400-zal több, az 1.200 vezetőből pedig összesen 341-en távoztak a testülettől.

A távozásnak alapvetően nem a rendőrség saját helyzete az oka, hanem a nyugdíjrendszert megváltoztató műhelymunkákról szóló hírek.

Vannak, akik úgy gondolják, a jelenlegi feltételekkel kívánnak nyugdíjba menni, ugyanakkor a kormány már nyilatkozott a kérdésben.

A Fidesz szerint 2006. fekete év volt a rendőrség, az emberi jogok tiszteletben tartása és a jogállamiság szempontjából is - mondta a Fidesz szóvivője.

A rendőrségről 2006-ban kiderült, hogy rendkívüli módon alulfinanszírozott, hogy egyes magas rangú vezetői alkalmatlanok feladatuk ellátására, valamint az is, hogy a szocialisták politikai célokra használták fel több esetben is - mondta Szijjártó Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×