eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elmarad a Volán-sztrájk, minden megyében megegyeztek!

Nem tartják meg a korábban hétfő reggelre meghirdetett sztrájkot a Volán-társaságoknál. Korcsolayné Kovács Krisztina, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak elmondta: mind a 24 cégnél megállapodtak a dolgozók és a munkáltatók a béremelés mértékéről.

Előzőleg az érdekképviselet alelnöke arról számolt be, hogy 5,5-8 százalék közötti keresetfejlesztésről egyeztek meg a vezetőkkel.

Valenta György közölte: a 24 közlekedési cégnek ez alapján kell megkötnie a helyi keresetnövelésről szóló egyezséget.

Oravecz Péter, a Volán-társaságok tulajdonosi jogait gyakorló ÁPV Zrt. kommunikációs igazgatója közleményben jelezte, hogy megállapodás született a munkaadói és munkavállalói oldal között, így nem tartható jogszerűen munkabeszüntetés.

A közlekedési társaság járatai reggel 4 és 8 óra között álltak volna le, ha nem tudtak volna megegyezni az idei béremelésről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×