eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Megemlékezés a holokauszt emléknapján

Az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadítására emlékeztek a 62. évfordulón Budapesten, a Holokauszt nemzetközi emléknapján.

A rendezvényen közjogi méltóságok és a diplomáciai testületek képviselői is megjelentek. A Holokauszt Emlékközpontban tartott megemlékezésen részt vett Sólyom László köztársasági elnök, Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a politikai élet képviselői valamint az amerikai, az izraeli és az orosz nagykövet.

A rendezvényen Joanna Stempinska, a lengyel külképviselet vezetője az intolerancia, a rasszizmus és az antiszemitizmus elleni következetes fellépésre szólított fel.

Táviratban köszöntette a résztvevőket a miniszterelnök, a Fidesz elnöke valamint az oktatási és kulturális miniszter. Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor és Hiller István is az emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet.

Január 27-ét az ENSZ közgyűlése nyilvánította nemzetközi emléknappá. 1945-ben ezen a napon szabadították fel a szovjet csapatok az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábort.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×