eur:
393.29
usd:
353.81
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Péterfalvi: én biztosan nem fogom kitölteni

A Magyar Posta olyan kérdőív kitöltésére kéri az embereket, amelyben számos személyes adatra is kíváncsiak. Az adatvédelmi biztos szerint a posta adatkezelési szabályai jogszerűek, ettől függetlenül Péterfalvi Attila nem küldené vissza a nyereménnyel kecsegtető papírt.

A kérdőívet nem muszáj kitölteni, az embereknek kötelezően csak a népszámláláskor kell válaszolniuk a kérdezőbiztosoknak.

Az embereket tájékoztatni kell arról is, hogy eldönthetik: részt vesznek-e a felmérésben, vagy sem - közölte az ombudsman.

Mint mondta: a Magyar Posta által kiküldött papírból teljes személyiségprofil állítható össze, hiszen a többi mellett az anyagi kondíciókra vagy a káros szenvedélyekre is rákérdeznek.

A posta célja ezzel az, hogy saját adatokkal rendelkezzen a reklámtevékenységéhez - vélekedett Péterfalvi Attila.

A Kossuth tér

A rendőrség nyilvánosságra hozta azokat a határozatokat, amelyek alapján Gergényi Péter rendőrfőkapitány műveleti területté nyilvánította a Kossuth teret. Eszerint a rendőrségi törvény egyik paragrafusa, és egy 96-os kormányrendelet a műveleti területté nyilvánítás alapja.

Az adatvédelmi biztos hangsúlyozta: az közérdekű adat, hogy a rendőrség miért nyilvánít egy közteret műveleti területté.

Az indokot nyilvánosságra kell hozni, azaz bárki számára hozzáférhetővé kell tenni - jelentette ki az adatvédelmi biztos.

A jogszabály azonban csak azt rögzíti, hogy mely adatokat kell nyilvánosságra hozni. Hogy ezeket például a rendőrség honlapján miként kell elhelyezni ahhoz, hogy mindenki könnyen megtalálja, az már nem jogi kérdés - mondta Péterfalvi Attila.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×