eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Fidesz: Gyurcsány írása mellébeszélés

A Fidesz nem szembenézésnek, hanem mellébeszélésnek tartja a kormányfő pénteken megjelentett elemzését - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Navracsics Tibor szerint az írás nem ad magyarázatot arra, hogy miként került négy és fél év alatt a régió éllovasának számító Magyarország a jelenlegi helyzetbe.

Fizetett hirdetésnek tartja a Fidesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Népszabadság pénteki mellékleteként megjelentetett "Szembenézés" című írását.

Navracsics Tibor frakcióvezető szerint az elemzés azért sem nevezhető szembenézésnek, mert nem foglakozik azzal, hogyan került Magyarország ilyen nehéz helyzetbe, amikor 2002-ben a régió éllovasa volt.

Ezen túl nem magyarázza meg, miért lassult le a növekedés, miért vezettek be megszorító csomagokat, de azt sem, hogy 4 és fél év szocialista-szabad demokrata kormányzás után miért nincs euró céldátum - fogalmazott a fideszes politikus.

Navracsics Tibor úgy vélte: a miniszterelnök vagy nem gondolta komolyan, hogy ezt a dolgozatot a párbeszéd kezdetének tartja, vagy nem tudja, hogy mit jelent a párbeszéd, illetve, hogy mit követel meg az illem egy párbeszéd kezdetén.

"Nem kezdhetünk úgy párbeszédet, hogy halálra sértjük a másikat" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×