INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

Beindult az APEH-henger

Infostart / InfoRádió

Már több mint ezer vagyonosodási vizsgálatot kezdett meg a tervezett tízezerből az adóhivatal. A Kisalföld című lap információi szerint csak a Dunántúlon már most több vizsgálat folyik, mint tavaly egész évben.

Gőzerővel kezdődtek meg a beígért vagyonosodási vizsgálatok: alig több mint két hét telt el az évből, de már több mint ezer vizsgálat meg is indult a tervezett 10 ezerből.

Tavaly ez a szám mindössze 866 volt, ezek során ugyanakkor 5,9 milliárd forint adókülönbözetet állapítottak meg. Az egy vizsgálatra jutó adóhiány pótlékokkal és bírságokkal együtt elérte a 9,6 millió forintot.

Legnagyobb eséllyel a luxusingatlanokkal rendelkezők, a tartósan veszteséges vállalkozások tagjai, illetve a már több éve minimálbért bevallók számíthatnak vagyonosodási vizsgálatra 2007-ben.

Varga Lászlóné az APEH elnökhelyettese elmondta: a 2006-os év tapasztalatai azt mutatják, hogy a megkezdett vizsgálatok több mint 70 százalékánál tártak fel adóhiányt az ellenőrök.

Arra a kérdésre, hogy a tízszer több vizsgálatból tízszer több pénz folyik-e be a költségvetésbe, Varga Lászlóné azt mondta: elsődleges céljuk nem a bevételek növelése, hanem, hogy visszatartsák az embereket az adóelkerüléstől.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018