eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Amikor a Pannon Puma szerelmes

Szerelmes politikusok lepték el a bulvársajtót, az utóbbi időben kormánypárti és ellenzéki politikus magánélete egyaránt szerepelt a színes témákat feldolgozó lapok hasábjain. A Heti Válasz a jelenség hátterét elemzi. Hetilapszemle.

A Figyelő terjedelmes elemzést közöl a posztjáról március 2-án leköszönő Járai Zsigmond hatéves jegybankelnökségéről. A lap szerint megoldott, félig megoldott és megoldatlan konfliktusok sokasága jellemzi a 2001 óta eltelt időszakot.

A Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki korábban az Orbán-kormány pénzügyminisztere volt, legnagyobb sikerének azt tartja, hogy sikerült beépítenie a köztudatba és a közgazdasági gondolkodásba, hogy az árstabilitás optimális a gazdasági növekedés szempontjából.

A hetilap szerint a hatéves elnökség legnagyobb újítása az inflációs célkitűzés bevezetése volt. Megjegyzi ugyanakkor, hogy lényegében mindegy, hogy ki lesz az új elnök, a piac ugyanis erősebb a jegybanknál.

A HVG szerint egy nemzeti liberális és egy kereszténydemokrata pártra szakadhat hosszabb távon a Fidesz. A lapnak nyilatkozó KDNP-s képviselők úgy vélik: Orbán Viktor a parlamentben főként kereszténydemokraták körében ül, ez is bizonyítja, hogy közelebb áll hozzá a KDNP.

A cikk szerzője szerint a szakadásból a szövetséges kereszténydemokraták és egy esetlegesen megtisztuló nemzeti liberális Fidesz is profitálna.

A HVG-nek névtelenül nyilatkozó fideszesek szerint viszont politikai öngyilkosság lenne a Fideszt kettészakítani, egy Orbán nélküli párt ugyanis rengeteg - a pártelnökhöz kötődő - alapítványi pénztől esne el.

A Heti Válasz arról ír, hogy szerelmes politikusok lepték el a bulvársajtót. Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármesterének eljegyzését címlapon tálalta több bulvárlap, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter pedig az egyik kereskedelmi televízió műsorában ismerte el, hogy beleszeretett kolléganőjébe. Karácsonykor a miniszterelnökről jelent meg egy fotó, amelyen csókot dob feleségének.

A Heti Válasz cikkéből kiderül, hogy mindez figyelemelterelés, vagy a bizalomvesztés ellensúlyozása. A lap által megkérdezett szakértők szerint viszont nem más, mint a társadalmi értékek rombolása.

A cikk kapcsán megszólal a kormányfő egyik volt tanácsadója is, aki - bár a 2006-os szocialista választási győzelem után - elhagyta a stábot, de mint mondta, nem kizárt, hogy egyszer visszatér Magyarországra. Bob Wickers nem érzi magát felelősnek Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédéért, szerinte tisztességes munkát végzett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×