eur:
388.49
usd:
360.83
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Korrupciót sejt az MDF a jégpálya ügyében

Az MDF szerint a piaci ár tízszeresébe kerül a Magyar Tudományos Akadémia előtt felállított korcsolyapálya. A párt szerint korrupciógyanús az ügylet.

Elkészült az a kívánságlista, amellyel az üzleti biztosítók csatába indulnak a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetéséért - írja a Népszabadság. A tanulmány szerint túl sok politikai és pénzügyi kockázattal kell szembenézniük az üzleti biztosítóknak, ha a piacra lépés mellett döntenek. Ezért csak akkor szabad ezt megtenniük, ha a politikusokkal előre meg lehet alkudni az új rendszert szabályozó törvényekről, valamint a kezdeti problémák orvoslását szolgáló további szabályozásról. Számos témakörben garanciákat kérnek. Ezek: a járulékbeszedés, a pénzügyi kockázatok közös viselése, az ellátási csomagok tartalma, a betegirányítás, a kórházaknak fizetendő díjtételek, az eszközök pótlásának finanszírozása, a profit kivétele, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár új működtetési feltételei. A garanciák - értelemszerűen - a biztosítók érdekeit szolgálnák. A tanulmány ugyanakkor nem terjed ki a betegek helyzetére. A dokumentumban az is feketén-fehéren benne van, hogy megszűnik a teljes ellátáshoz való jog. A szolgáltatások a megvásárolt biztosítási csomagnál véget érnek. Aki annál többre szorul, annak többet kell majd érte fizetni.

Fél pálya ugyanannyi pénzért címmel közöl cikket a Magyar Nemzet. Az előző években a Parlament előtti műjégpályák is körülbelül ugyanannyiba kerültek, mint a Magyar Tudományos Akadémia előtt most megvalósított pálya, ugyanakkor az előbbiek alapterülete a mostaninál kétszer nagyobb volt. Az MDF szerint az ügylet korrupciógyanús, hiszen a beruházás a piaci ár tízszeresébe került, ráadásul a győztes céget meghívásos, hirdetmény közzététele nélküli pályázaton választotta ki a kancellária.

A jogutód nélkül megszűnő kórházak értékesítésétől tart az egészségügyi bizottság fideszes alelnöke - írja a Világgazdaság. Mikola István szerint ugyanis erre lehetőséget ad a napokban elfogadott kórházfejlesztési törvény, amelyet Sólyom László köztársasági elnök pénteken aláírásával szentesített. Kökény Mihály, a bizottság szocialista elnöke szerint nincs ok aggodalomra, hiszen a kórházak 99 százaléka önkormányzati tulajdonban van, ők rendelkeznek a sorsukról, így azt a kormányzat nem herdálhatja el. A 170 intézményből 39 lett kiemelt kórház, azok aktív ágyszámáról megegyezés született, és a tb-finanszírozásuk garantált. A Fidesz aggályosnak tartja a jogszabályban szereplő regionális egészségügyi tanácsok működését is, hiszen Magyarországon nincsenek régiók. Kökény azonban kijelentette: statisztikai régiók régóta vannak nálunk.

A magyarok sebezhetőbbek a reklámokkal szemben - derül ki a Napi Gazdaságból. Az európai átlagnál jobban hat a magyar fogyasztókra a tévében és a nyomatott sajtóban látható hirdetés, valamint egy márkáról vagy vállalatról korábban szerzett tapasztalat. Ugyanakkor a vásárlási döntésekben világszerte egyre nagyobb szerepet játszik az interneten beszerezhető információ. Többek között ezt tárta fel az AC Nielsen piackutató vállalat 41 ország internethasználóinak körében végzett felmérése a vásárlási szokásokról.

Az Index a magyar foci idei évéről készített összeállítást. Pozitív dolog gyakorlatilag alig történt a magyar futballal 2006-ban, már felnagyítható részsikereket sem találni. Elhunyt Puskás Ferenc, Szusza Ferenc, és nagyon fiatalon Zavadszky Gábor. A válogatottat már Málta is lefocizta, amibe Bozsik Péter kapitány belebukott. A Ferencváros kiesés nélkül süllyedt a második vonalba és egész évben végvonaglását szenvedte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×