eur:
388.41
usd:
360.51
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ellentét az MSZP szakértői és a kormány között

Előkészítetlennek tartja a nemzetbiztonsági szolgálatok összevonásáról szóló kormányzati döntést az MSZP nemzetbiztonsági munkacsoportja. Az "Õszinteséget a nemzetbiztonságban is!" című állásfoglalást a Népszabadság ismertette.

A kormány döntése alapján ötről háromra kell csökkentetni a magyar titkosszolgálatok számát.

A munkacsoport szerint az előkészítetlen döntés egyenes következménye volt, hogy a titkosszolgálat apparátusa kritikus helyzetben, így az őszi események idején elbizonytalanodott.

A szocialista párton belül működő, gyakorlott, több évtizedes tapasztalattal rendelkező titkosszolgálati szakértőket tömörítő szervezet állásfoglalásában úgy fogalmazott: a legnagyobb baj, hogy a kormány és a frakció közé beékelődött néhány nyugdíjas titkosszolgálati tábornok, akik nem érdekeltek a szolgálatok hatékony működésében.

A munkacsoport szerint kialakult a kormányközeli szakértők klikkje, akik szakmai kontroll nélkül adják a tanácsokat, gyakran így manipulálva a döntéseket.

Tóth Károly, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke szerint a döntés nem lehet előkészítetlen, éppen annak előkészítése folyik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×