eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Aki sokat dolgozik, nem biztos, hogy többet termel"

A Hewitt Humán Tanácsadó Kft. szerint nemcsak a dolgozónak, de a munkaadónak is érdeke, hogy segítsen egyensúlyt teremteni alkalmazottai munkája és magánélete között. Attól, hogy valaki sokat dolgozik, nem feltétlenül termel többet - hangsúlyozta Harsányi Eszter. A tanácsadó cég munkatársa szerint a munka és a magánélet egyensúlyának segítése jó motiváló eszköz lehet.

Szemléletváltásra van szükség a magyar cégek többségénél, attól ugyanis, hogy valaki sokat dolgozik, nem feltétlenül termel többet - mutatott rá a Hewitt Humán Tanácsadó Kft. munkatársa.

Mi abban hiszünk, hogy úgy kell összehangolni a munkát és a magánéletet, hogy az az alkalmazottaknak is jó legyen, és cégeknek is megérje, hogy lássák: a termelékenység növekedését hozza, ha a dolgozóiknak engedélyezik például a rugalmas munkaidőt, vagy a távmunkát - hangsúlyozta Harsányi Eszter.

Nagyon sok munkaadó azonban ma még úgy véli, hogy ha otthonról, vagy rugalmas munkaidőben dolgozna alkalmazottja, akkor nem végezné el ugyanazt a mennyiségű munkát. Harsányi Eszter szerint pont ezen a téves szemléleten próbálnak változtatni.

Megpróbáljuk megmutatni, hogyan lehet igenis számon kérni a munkát, ha otthon dolgozik valaki, hogyan lehet rugalmas munkaidőben elvégeztetni azt a mennyiségű munkát, amit egy fix munkaidőben bíznának a dolgozóra - hozta fel példaként a szakember.

Harsányi Eszter szerint persze nagyon sok más motiváló eszköz is van, például a fejlődési lehetőség biztosítása a cégen belül, vagy a béren kívüli juttatások. Ugyanakkor azt látjuk, hogy a munka-magánélet egyensúly segítése is egy nagyon jó motiváló eszköz - hangsúlyozta a humán tanácsadó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×