eur:
395.28
usd:
365.61
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Mi lesz a Vérmezőn a föld alatt? - képgaléria

A budapesti Vérmezőn a föld alá építi új alállomását az ELMŰ. Ígéretük szerint a munkálatok után a parkot korábbi állapotában adják majd át.

A főváros vezetőségével folytatott hosszas egyeztetések után a szokásostól eltérően a föld alá, 12 méterrel a talajszint alá építi az ELMŰ új alállomását Vérmezőn.

Az építkezés miatt ideiglenesen el kellett távolítani a Budai Önkéntes Ezred emlékművét, azt azonban a cég illetékeseinek ígérete szerint a munkálatok befejeztével eredeti helyére, és formájában fogják visszahelyezni.

Az építkezés miatt egy fát ugyan ki kellett vágni, de a területen korábban található bokrokat visszaültetik majd.

A munkálatok során eddig összesen egy panasz érkezett a környező házakban lakók részéről.

Erre reagálva a beruházó változtatott a munkálatok időbeosztásán, és filcfóliával csökkentették a zajterhelést. A környező lakásokban így 10 decibellel csökkent az építkezés munkazaja.

Az elkészült föld alatti építményt közel másfél méteres földréteg borítja majd.

Kisebb elosztó állomások már vannak a föld alatt, Budapesten nagyságrendileg tíz, de található ilyen például Miskolcon is. Ez a mostani azonban a legnagyobb lesz az országban.

A cég tájékoztatása szerint az alállomás föld alá vitele 150-200 millió forinttal növelte az így 1,7 milliárd forintos beruházás költségeit.

Címlapról ajánljuk
Magyarország–Spanyolország 7-10

Férfi vízilabda élőben
Magyarország–Spanyolország 7-10

A magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország ellen játssza második csoportmérkőzését a párizsi olimpián. A mi hatosunkban két mérkőzést már lejátszottak kedden, az ausztrálok bombameglepetésre 8-3-ra verték a formán kívüli szerbeket, a franciák 14-13-ra a vasárnap a szerbeket megszorongató japánokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×