eur:
393.01
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

"Rossz helyen voltam rossz időben" - újabb ítélet október 23. kapcsán

Másfél év, öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit hétfőn, aki az ügyészség feljegyzése szerint egy sörösüveget dobott az intézkedő rendőrök felé október 23-án.

Öt évre felfüggesztett másfél éves börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt az október 23-ai zavargások kapcsán.

A férfi a bíróságon tagadta bűnösségét, azzal védekezve, hogy október 23-án késő este véletlenül keveredett a József körút Baross utca felőli részére, ahol egyszer csak rendőri sorfallal szemben találta magát.

Hallotta, hogy menni kell, de nem tudta merre

A férfi közölte: hallotta a rendőri felszólítást, hogy hagyják el a helyszínt, ám azt nem értette, hogy merre. A rendőri intézkedés során egy gumilövedék eltalálta a kezén, ekkor bemenekült egy kapualjba, ahol elfogták a rendőrök.

Az ügyészi feljegyzés szerint a férfi ittas volt, ezt az előállított sem tagadta, de azt állította, hogy csak közepesen volt ittas. A férfi azt ugyanakkor nem ismerte el, hogy sörösüveg lett volna nála, a tárgyaláson tanúként meghallgatott két rendőr viszont egybehangzóan állította, hogy őt látták üveget dobni feléjük.

A tanúk azt állították: azért emlékeznek élesen a férfire, mert a többi rendzavaróhoz képest ő jól öltözött volt. A rendőrök a tárgyaláson elismerték, hogy a helyszínen csak a férfit fogták el, a többieknek sikerült elszaladniuk.

Enyhítő és súlyosbító körülmények

A bíró azt mondta: enyhítő körülményként vette figyelembe azt: a férfi egy kiskorú ellátásáról köteles, hogy gondoskodjon. Súlyosbító körülményként értékelte ugyanakkor, hogy a férfi büntetett előéletű, a cselekmény garázda jellegű, valamint kétszeres minősítésű és a bűncselekményt éjszaka követték el.

A nem jogerősen elítélt férfi az ítéletet követően újságíróknak azt mondta: szerinte nem érdemelte meg a büntetést. "Rossz helyen voltam rossz időben" - fogalmazott.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a védő és a férfi felmentésért fellebbezett.

A második ítélet volt

Az október 23-i zavargásokkal kapcsolatban ez volt a második gyorsított bírósági tárgyalás, amelyben ítélet született. Múlt héten egy 18 éves gimnazistát ítéltek el nem jogerősen 8 hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre szintén csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A bíróság indoklása szerint azért, mert köveket dobált a rendőrök felé.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×