eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Itt a fűtési szezon, jönnek a megemelt számlák

A legtöbb városban megkezdődött a fűtési szezon, az embereknek pedig fel kell készülniük a korábbinál nagyobb számlákra. Lapszemle.

A Népszabadság arról ír, hogy túl sok volt a szakmai hiba az augusztus 8-án történt műegyetemi lőtértűz oltásakor.

A vizsgálatból kiderül, a három tűzoltó halálát okozó művelet során a szabálytalanságok, a vezetés-irányítás hiányosságainak oksági láncolata egyértelműen hozzájárult ahhoz, hogy az események rosszul alakuljanak. A fegyelmi kérdése nehezen kerülhető meg, de a főváros ezt vitatja.

A Magyar Nemzet arra emlékeztet, hogy az áremelések miatt jobb, ha minden fogyasztó felkészül rá: mélyebben kell majd a zsebébe nyúlnia a rezsiszámlák kifizetéséhez, mint korábban. A legtöbb városban már megkezdődött a fűtési szezon.

A lap írásából kiderül: a távfűtés tarifáját nem a gazdasági tárca, hanem a távfűtőművek tulajdonosai állapítják meg, ezért minden városban más lesz a távhő ára.

Mesterlövészek posztolnak a tetőkön október 23-án, írja az Index.hu.

Ezerkétszáz rendőr vigyázza majd az 1956-os forradalom évfordulójára Magyarországra látogató három király, 18 államfő és hat kormányfő biztonságát.

A házak tetején mesterlövészek posztolnak majd, helikopterek köröznek az utak fölött, a tilosban parkoló autókat elszállítják. Az útlezárások miatt amúgy sem lesz érdemes autóval elindulni sehova október 23-a környékén.

Utoljára az Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet 1994-es budapesti csúcstalálkozóján volt akkora biztonsági készültség Budapesten, mint lesz idén október 23-a környékén, írja az internetes lap.

A közfeladatok ellátásának új formáit elősegítendő, egy készülő törvény bevezeti a közszerződés fogalmát a magyar jogrendszerbe - írja a Világgazdaság.

A lap írásából kiderül, hogy a közszerződés az állami, önkormányzati szervek és a közfeladatot átvállaló szervezetek között jön létre.

A tervezet megkülönböztet közszolgáltatási és fejlesztési közszerződést, és felsorolja azokat a feladatokat, amelyekre ilyen megállapodás köthető.

A Napi Gazdaság írása szerint a bankok többsége szkeptikusan fogadja azt a kormányzati szándékot, hogy hazacsalogassa a magyarok külföldön tartott vagyonának legalább egy részét.

A lap szerint a befektetőket visszatartja a Magyarországon tapasztalható változó szabályozási környezet. Emellett az igazán gazdagok országok szerint is megosztják vagyonukat, írja a lap.

A portfolio.hu internetes lap az ingatlanadóról ír, melynek bevezetését 2008-ra ígérte a kormány.

A szakértők egyből elkezdtek találgatni, hogy mi lesz az adó alapja, mértéke, és kinek kell fizetni. Ezek után a részleteket közlő államtitkár lemondott, újabb bizonytalanságot okozva ezzel. A Portfolio.hu az ingatlanadóról eddig kiszivárgott információkról ad körképet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×