eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hogyan ússzuk meg a magas gyógyszerszámlát?

Egyelőre kiszámíthatatlan, hogy a kormány új gyógyszertörvény-javaslata milyen hatással lesz a terápiás szokásokra. A patikaszámla drasztikus növekedését azok úszhatják meg, akik ismerik az olcsóbb gyógyszereket.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy kiszámíthatatlan: a kormány új gyógyszertörvény-javaslata milyen hatással lesz a terápiás szokásokra. Most minden második magyar rendszeres gyógyszerfogyasztó. Az általuk kiváltott szerek harmada a kukába kerül. Mit ajánlj? Mibe kerül? Ez a legolcsóbb? E kérdéseket a jövőben a beteg éppolyan gyakran mondhatja ki orvosa előtt, mint az állapotát jellemző tüneteket. Azok úszhatják meg ugyanis a patikaszámla drasztikus növekedését, akik tudják, hogy melyek az olcsóbb gyógyszerek. A parlament előtt lévő, a gyógyszerkiadások ésszerűsítésére hivatott törvényjavaslat a piac valamennyi szereplőjét, köztük a betegeket is érdekeltté teszi a takarékosságban. Aláírásukkal kell igazolniuk, hogy az orvostól minden információt megkaptak arról, hogy milyen árfekvésű gyógyszerek lennének alkalmasak a kezelésükre.

A Magyar Nemzet "Toldozás-foltozás a Margit-hídon" címmel közöl írást. A korláthoz rögzített piros-fehér csíkozású vasakkal erősítik meg a híd korlátját. Erre azért van szükség, hogy kibírja, amíg az M0-ás híd elkészül. A jelenlegi munkák tűzoltó-jellegűek.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy drámaian alacsony szinten vannak a gabonatartalékok a világban. Ennek fő oka, hogy Ausztráliában a felénél is kevesebbre esett vissza a termés az aszály miatt. A chicagói árutőzsdén 10 éves rekordot döntöttek meg az árak.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy versenyfelügyeleti eljárást indított az agrártárcához tartozó Nemzeti Földalapkezelő Szervezetnél (NFA) a Gazdasági Versenyhivatal. Az ügyben 2007 első negyedévében várható döntés. A GVH az eljárást nem hivatalból, hanem bejelentésre indította meg. A feltételezések szerint a földalap a tényleges piaci díjaknál olcsóbban adott haszonbérbe egyes gazdasági szereplőknek állami területeket. A kedvezményes lehetőséggel pedig a bérlőket indokolatlan versenyelőnyben, burkolt állami támogatásban részesítette.

A portfolio.hu arról ír, hogy ismét téma a nyugdíj-reform, bár ebből az állampolgár csak annyit ért, hogy tovább kell dolgoznia. Emiatt a portál hamarosan Magyarország első, komplex, nemzetközi tapasztalatokat is lefedő, nyugdíj-témájú konferenciáját rendezi meg a fővárosban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×