eur:
389.7
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tavaszi terrorgyanú: máma már nem nyomoz tovább

A Fővárosi Főügyészség megszüntette a terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt, az országgyűlési választások első fordulója után indított eljárást - közölte Morvai Attila szóvivő az InfoRádióban.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök sajtótájékoztatóján március 28-án azt közölte: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával robbantásokra készülnek az országban választási nagygyűléseken.

Alvilági kapcsolatokat meg lehetett állapítani ugyan, "de ezen kapcsolatokon túl olyan bizonyítékot nem sikerült beszerezni, ami alapján egyértelműen bizonyítani lehetett volna a robbantási szándékot" - fogalmazott a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Nemzeti Nyomozó Iroda március 30-án jelentette be, hogy nyomozást rendelt el terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, de az eljárást már augusztus 31-én megszüntette a Fővárosi Főügyészség.

A szeptember 23-ai, terrorfenyegetés miatt elhalasztott Fidesz nagygyűléssel összefüggésben még eljárás sem indult.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×