eur:
390.87
usd:
359.92
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Nagykoalíció a XI. kerületben?

Akár egy "kis" nagykoalíció is alakulhat a XI. kerületben, ahol szavazategyenlőség miatt patthelyzet alakult ki. Molnár Gyula szocialista polgármester az InfoRádiónak elmondta, hogy tárgyalásokat kezd minden közgyűlési frakcióval annak érdekében, hogy működőképes többség jöhessen létre a XI. kerületben.

"Ez egy együttműködésre kényszerített kerület" - hangsúlyozta Molnár Gyula.

A XI. kerületi polgármester kijelentette: minden ellenzéki frakció vezetőjével leül tárgyalni, a MIÉP egyetlen bejutott képviselőjével is, neki azonban "valószínűleg ajánlatot nem fog megfogalmazni".

"Nyilvánvalóan arra készülünk, hogy lehetőség szerint egy viszonylag nyugodt és békés megoldásban, jelentős kompromisszumokat nem kötve, megpróbáljunk egy működőképes többséget összeállítani" - fogalmazott Molnár Gyula

"Patthelyzet van. Itt senki nem tud ma minősített többségű szavazást megnyerni, sem költségvetést elfogadni, sem szervezeti és működési szabályt módosítani, sem személyi kérdéseket eldönteni. Ezért azt gondolom, hogy ebből a szempontból mindkét oldalnak szüksége van józan belátásra" - hangsúlyozta Molnár Gyula.

A XI. kerületi polgármester kijelentette: abszolút optimista. Jövő hét csütörtök délutánra megkezdték az alakuló ülés összehívását, amelyen ugyan döntéseket nem hoznak, javaslatot tesz minden frakciónak a lehetséges új bizottsági struktúrára és az új működésmódra.

Molnár Gyula hozzátette: egyenként fog tárgyalni a frakciókkal, a kisebb pártoktól haladva a nagyobbak felé, és meg fog kísérelni egy működőképes többséget létrehozni, akár úgy is, hogy az ellenzéki pártok is részt vállalnak a kerület szűkebb vagy tágabb vezetésében.

Arra a kérdésre, hogy ez akár egy nagykoalíciót is jelenthet-e, Molnár Gyula úgy válaszolt: "egy kis nagykoalíciót".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×