eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Az MSZP akarja irányítani a főváros pénzügyeit

A fővárosi MSZP-frakció saját politikusát látná szívesen a pénzügyi főpolgármester-helyettesi poszton - mondta az InfoRádiónak Molnár Gyula, a képviselőcsoport új vezetője. Az MSZP fővárosi elnöke hozzátette: a négy helyettesi posztból hármat szeretnének megkapni.

Molnár Gyula beszámolt arról, hogy a Fővárosi Közgyűlés szocialista tagjai megalakították a frakciót, valamint azt a tárgyalódelegációt, amely megkezdi a koalíciós tárgyalásokat az SZDSZ-szel.

A szocialisták fővárosi frakcióvezetőjének megválasztott politikus a budapesti igazgatási struktúráról azt mondta: a nyári tárgyalásokon kialkudott pozíciókat terjesztik elő. Ez csökkentett bizottsági számot és főpolgármester-helyettesi létszámot jelent, három szocialista és egy szabad demokrata helyettessel.

Az MSZP budapesti elnöke közölte: a szocialista helyettesek szerepére szóba jöhet Steiner Pál, az V., és Horváth Csaba, a II. kerület volt polgármestere, a jelenleg is főpolgármester-helyettesi szerepet betöltő Bakonyi Tibor, az eddigi frakcióvezető, Gy. Németh Erzsébet, továbbá Hagyó Miklós és Somlyódi Csaba.

Kérdésre válaszolva Molnár Gyula elmondta: igényt tartanak a pénzügyi főpolgármester-helyettesi posztra, szerencsésnek tartanák, ha az MSZP irányítaná a főváros pénzügyeit a következő négy évben.

A XI. kerület polgármestereként újraválasztott politikus arra számít, hogy az MSZP és az SZDSZ hamar megegyezik a koalíciós tárgyalásokon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×