eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

"Budapest lehet Európa mezőgazdasági fővárosa"

Támogatja a kormány az ENSZ szakosított szervezetének, az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) új budapesti központjainak létrehozását - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A FAO korábban határozott arról, hogy a magyar kormány kedvező döntése esetén Rómából Budapestre helyezi át Európai Regionális Hivatalát, valamint a Közös Szolgáltató Központot, ahol a FAO európai, közel-keleti és afrikai adminisztratív feladatait fogják ellátni.

"Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének döntését a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezése és több éves lobbizása, valamint az 1996 óta Budapesten működő FAO Közép- és Kelet-Európai Alregionális Hivatalának sikeres működése előzte meg. A FAO döntésében Magyarország infrastrukturális, oktatási és szakmai bázisa is szerepet játszott" - fogalmaz a közlemény.

A Kormányszóvivői Iroda szerint ezzel Magyarország kedvező nemzetközi megítélését is megerősíti a FAO döntése, hiszen Budapest Európa mezőgazdasági fővárosává válhat.

A budapesti központok álláslehetőséget jelentenek a magyar szakemberek számára: a Regionális Hivatalban a magyar költségvetés finanszírozásával 12, a Közös Szolgáltató Központban a FAO finanszírozásával 86 magyar munkatársat alkalmaznak majd.

A Regionális Hivatal várhatóan 2007 januárjában, a szolgáltató központ első fázisban pedig várhatóan 2007 szeptemberében költözik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×