eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A falunak elege lett; virágot ültettek a kátyúkba - képgaléria!

Muskátlikat és petúniákat ültettek a Nógrád megyei Nézsa egyik utcájának kátyúiba a környék lakói. Dulai Zsolt, az ültető akció egyik szervezője az InfoRádiónak elmondta, ezzel kívánták felhívni a figyelmet a járhatatlan útra. "Karácsonyra majd tujákat ültetünk beléjük, kis kínai villogókkal" - viccelődött a nézsai férfi.

"Az ötlet nem tőlem, hanem Virág Zoltántól származik, aki elmondta ezt nekem egy italos egységben, de nevezhetjük presszónak, vagy kocsmának is, aminek a tulajdonosa is mellénk állt. Mindenki, akinek említettük, azt mondta, hogy jó ötlet" - emlékezett vissza Dulai Zsolt.

Az ötletet tett követte, és körülbelül harmincan petúniákat, muskátlikat és egyéb virágokat ültettek a kátyúkba. Az úton tátongó lyukakba nagyobb növények is belefértek volna, de nem akarták "tönkretenni" az utat.

Újabb ültetést nem terveznek, annak ellenére, hogy az autók mára letarolták a virágokat.

Bár - tette hozzá Dulai Zsolt -, valaki viccből megjegyezte, hogy karácsonyra majd tujákat ültetnek a kátyúkba, kis kínai villogókkal.

A figyelemfelhívó akció szervezője szerint már évek óta rendkívül rossz az út, a legtöbben nem is használják, inkább kerülő úton mennek, hogy ne tegyék tönkre a kátyúk az autóikat.


fotó: www.nezsa.hu (képgaléria)

Tavaly decemberben egy akció keretében rengetegszer hívták a helyiek a kátyúvonalat, mindenki annyiszor, ahányszor naponta eszébe jutott.

Még a tévében is benne volt, hogy Nógrád megyéből több 10 ezer hívás érkezett a kátyúvonalra - mesélte Dulai Zsolt, aki szerint azóta azonban semmi nem történt.

"Kicsit foltozgattak, de ezen az útszakaszon még azt sem" - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×