eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Más helyett ült börtönben, ezért beperelik

Két és félmillió forintos kárigényt jelentett be a büntetés-végrehajtás azzal a férfival szemben, aki más helyett töltötte le szabadságvesztését Kecskeméten.

A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának általános helyettese elmondta: a követelést polgári peres úton szeretnék érvényesíteni.

Biczó László szerint mivel feltételezhető, hogy a férfi hamis irattal igazolta magát elítéltként, közokirat-hamisítás és bűnpártolás gyanúja is felvetődik.

A büntetés-végrehajtás múlt szerdán, egy bejelentés alapján tudta meg, hogy egy jogerősen elítélt férfi helyett más ülte le a kiszabott büntetést.

Az eset után az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is vizsgálatot indított.

Az álfogvatartott ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×