eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Demszky: "budapestiek, keressetek biztos helyet!"

A főpolgármester jelezte volna a tűzijátékra készülőknek a vihar közeledtét, ha arról információt kap. Demszky Gábor erről a köztelevízióban beszélt.

"Ha (...) akár fél órával előtte ezt a jelzést megkaptam volna, akkor legelőször felhívom Gál J. Zoltánt, aki felelős az egész rendezvényért a Miniszterelnöki Hivatalban, és azt mondom: Zoli, baj van, ezt és ezt kellene tenni (...). A második: közvetlenül a budapestiekhez fordulok, (...) keressetek biztos helyet" - mondta a főpolgármester.

Arra is felhívta ugyanakkor a figyelmet: egyetért Szilvásy György kancelláriaminiszterrel abban, hogy így sem lehetett volna teljes egészében megelőzni a katasztrófát, mert ehhez nagyon késő lett volna, és tartani lehetett volna attól is, hogy az emberek "letapossák egymást".

"Nem, nem és nem, (...) semmiféle információt nem kaptunk, a hiba innen származik" - erősítette meg korábbi állítását a fővárosi védelmi bizottság vezetője arra a kérdésre, kapott-e korábban tájékoztatást a vihar közeledtéről.

A Nexus nem felelős

A kancelláriaminiszter arról beszélt, hogy pánik tört volna ki a tömegben, ha húsz perccel a tűzijáték előtt tájékoztatják a közeledő viharról az embereket.

A vizsgálat egyértelműen feltárta, hogy olyan vis major meteorológiai helyzet alakult ki, amelyet senki nem várt - mondta Szilvásy György.

A kancelláriaminiszter szerint a vizsgálat tisztázza a Nexus Kft. szerepét is, de az eddigi vizsgálati jelentés azt állapította meg, hogy "sem közvetett, sem közvetlen felelőssége nincsen" a katasztrófa bekövetkezésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×