INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Sólyom: helyre kell állítani a politika hitelességét

InfoRádió / MTI
A köztársasági elnök szerint nemzetközileg és Magyarországon is helyre kell állítani a politika hitelességét. Sólyom László szerint a legfontosabb kérdéseket nem lehet a szőnyeg alá söpörni.

Sólyom László a Magyar Nemzet című napilapnak nyilatkozva azt mondta: nemcsak a költségvetési egyensúly, de a hitelesség helyreállítása érdekében is olyan intézkedésekre van szükség, amelyek pontos menetrendet és határidőket követnek, és biztosítják Magyarország hosszú távú és fenntartható fejlődését.

Az államfő a szombaton megjelenő cikkben úgy vélte: a kormányzati megszorítások egyik elemét sem találná alaptörvénybe ütközőnek az Alkotmánybíróság, ugyanakkor látni kell a következő lépéseket.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának megünnepléséről Sólyom László azt mondta: nem folytatható az a gyakorlat, hogy az állami megemlékezéseken rendre nincs ott a mindenkori ellenzék.

Szólt arról is, hogy másodszorra szintén egy jelöltet javasol a legfőbb ügyészi posztra. Sólyom László hozzátette: az elnök jelöl, nem pedig választékot kínál.

Korábban az első, sikertelen szavazás után a Magyar Demokrata Fórum vetette fel a többes jelölés lehetőségét.

A címlapról ajánljuk