eur:
394.3
usd:
369.49
bux:
65655.58
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kuncze: kiváncsian várjuk, mint mond a kormányfő

Világos, egyértelmű konvergencia programot szeretne az SZDSZ elnöke. Kuncze Gábor közölte: a párt ügyvivői kedden találkoznak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

Kuncze Gábor a közszolgálati televízióban azt mondta: az euró bevezetésének több feltétele van, de nem a konvergencia program és az euró bevezetése miatt kell Magyarországnak a szükséges intézkedéseket meghoznia, hanem a költségvetés egyensúlyának helyreállítása érdekében.

A liberális politikus megerősítette: az SZDSZ ügyvivői kedden találkoznak Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, hogy meghallgassák elképzeléseit a konvergencia programról.

"Az SZDSZ kíváncsian várja, hogy a miniszterelnök a konvergencia program kapcsán mit mond, milyen időtávot lát, milyen intézkedéseket tart még szükségesnek" - fogalmazott Kuncze Gábor.

A liberális pártvezető szerint Magyarország a hitelességét akkor szerzi vissza, ha olyan konvergencia programot tesz le az asztalra, amit egyébként teljesíteni is tud.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×