eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A fővárosi tűzoltók 178 milliós beruházást terveznek

Anyagilag is támogatja a fővárosi tűzoltók eszközbeszerzését Budapest önkormányzata - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester a Főváros Védelmi Bizottságának rendkívüli ülése után.

Eddig általuk még nem használt hőkamerát, 180 mozgásérzékelőt és 1.200 sisakot vennének a budapesti tűzoltók. Ehhez a fővárossal közösen pályáznak az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumhoz.

Demszky Gábor arról is beszámolt, hogy a 178 millió forintos beruházás önrészét, húsz százalékát az önkormányzat finanszírozza.

A Főváros Védelmi Bizottsága azután foglalkozott az eszközbeszerzésekkel, hogy kedd este tűz ütött ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében található lőtéren. Oltás közben három tűzoltó életét vesztette, többen pedig füstmérgezést kaptak.

A történtek miatt a főpolgármester kezdeményezi, hogy Budapest valamennyi lőterét ellenőrizzék tűzvédelmi és biztonsági szempontból.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×