eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Enyhítik a madárinfluenza miatt bevezetett korlátozásokat

Enyhítik a madárinfluenza miatt elrendelt állategészségügyi korlátozásokat. A madárinfluenza által érintett területeken a három kilométeres védőkörzetet megfigyelési körzetté alakítják.

Az országos főállatorvos közölte: Magyarországon július 12-e óta nem fordult elő újabb madárinfluenzás eset, ezért az Európai Bizottság határozata értelmében az intézkedések feloldásáról döntöttek.

Süth Miklós közölte: ez azt jelenti, hogy a madárinfluenza által érintett területeken a három kilométeres védőkörzetet úgynevezett megfigyelési körzetté alakítják.

Az országos főállatorvos hozzátette: amennyiben a megfigyelési körzetben kilenc napon belül nem érkezik bejelentés újabb madárinfluenza gyanús esetről, úgy a korlátozásokat teljesen fel lehet oldani.

Süth Miklós azt is elmondta, hogy a megfigyelési körzetben található baromfi-telepek előreláthatóan augusztus 31-e után kezdhetik meg újra tevékenységüket.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×