INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Tűzoltótragédia: jobban vannak a kórházba vitt tűzoltók

InfoRádió / MTI
Mind a hét, a Műegyetem lőterén kigyulladt tűz oltásakor megsérült tűzoltó állapota kielégítő. Hárman közülük már szerda délután elhagyhatják a kórházat - közölte az Erzsébet Kórház főorvosa.

Elek István főorvos szerint mind a hét, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem oltásakor megsérült tűzoltó állapota kielégítő, már csupán a laboreredményekre várnak.

A hét sérült közül három valószínűleg szerdán elhagyhatja a kórházat, egy tűzoltót azonban további megfigyelés alatt tartanak, mivel nála fennáll a veszélye szövődmények kialakulásának.

Az Erzsébet Kórház főorvosa hozzátette: a kórházukban ápolt tűzoltók semmilyen formában nem kívánnak nyilatkozni a velük történtekről.

Hárman életüket vesztették

Három tűzoltó életét vesztette, heten pedig megsérültek, miközben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületének pincéjében található lőtéren kedd este fellobbant lángokat fékezték meg.

Az eset körülményeit vizsgálják, a három tűzoltót hősi halottá nyilvánítják; a főváros pedig saját halottjának tekinti őket.

A Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője korábban az InfoRádióban a tűz keletkezésének lehetséges okairól elmondta: három civil gyakorolt az egyetemi lőtéren, ahol kigyulladtak a gumifalak és szigetelő anyagok. Az égés következtében mérgező gázok szabadultak fel.

A címlapról ajánljuk