eur:
392.71
usd:
366.09
bux:
66785.71
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem ártott Demszkynek a Combino-ügy?

A Medián felmérése szerint nem sokat csökkentette a Combino villamosok körüli botránysorozat Demszky Gábor főpolgármester népszerűségét. A közvélemény-kutatás megerősíti, hogy Budapest vezetői posztjáért Demszky Gábor és a Fidesz által támogatott Tarlós István vív majd páros versenyt.

A Népszabadság a Medián felmérésére hivatkozva közli, hogy két főpolgármester-jelölt, Demszky Gábor és Tarlós István páros versenyt vív a városvezetői posztért, az MDF aspiránsa, Katona Kálmán viszont nem rúg labdába, ugyanis a politikust kevesen ismerik. A kutatásból az is kiderül, hogy Demszky Gábor népszerűségét a Combino botránysorozat alig csökkentette.

A Magyar Nemzet írja, hogy a kormány ragaszkodik a minimálbér adómentességének megszüntetéséhez. Pedig a választások előtt Gyurcsány Ferenc még roppant büszke volt a minimálbér adómentessé tételére, Orbán Viktort is kioktatta ezzel kapcsolatban. A kormányfő egyre több korábbi kijelentéséről derül ki, hogy kampányfogás volt csupán.

A Napi Gazdaság úgy látja, nem veszik komolyan a minisztériumok a 2003-as üvegzseb törvény rendelkezéseit - ez derül ki a tárcák honlapjainak böngészése során. A kormányzati portálon nem érhető el összesítés a tárcák adatközléseiről, míg a Miniszterelnöki Hivatal online felületének utoljára 2005 elején frissített almenüjéből elindulva vagy halott linkekre, vagy a tárcák főoldalaira vezet az út. Az adatok pedig fontos hatékonyságmutatói lehetnének a kormányzati átszervezéseknek.

A Világgazdaság arról tájékoztat, hogy szeptembertől négy százalék körüli díjemelkedésre számíthatnak a kábeltévé előfizetők, miután a szolgáltatás áfája 15-ről 20 százalékra emelkedik. A szolgáltatás díja az év elején is nőtt. A piacvezetők közül a UPC 10, a T-Kábel 4-9, míg a Fibernet 7 százalékkal emelte tarifáit.

Az Index arra figyelmeztet, hogy pusztító olajpestishez vezet az izraeli bombázás. A Vadvédelmi Világalap (WWF) szerint a libanoni Jiyeh erőmű bombázása következtében 30 ezer tonna fűtőolaj borítja a tengert, és nem zárható ki, hogy az olajszőnyeg Törökországig és Ciprusig is eljut. A környezetvédők a tisztítási munkák mihamarabbi megkezdésében reménykednek, mert - mint mondják - a három hete terjedő szennyezés minden nappal csak ártalmasabb lesz a természetre és az emberre.

A Portfolio.hu legutóbb július elején elvégzett alapkezelői felmérése óta közel 6 százalékot emelkedett a BUX index. A most elkészített vizsgálat alapján további részvénypiaci emelkedés inkább hosszú távon várható, viszont a forinttal szembeni bizalom kezd visszatérni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×