eur:
393.74
usd:
368.94
bux:
65867.4
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Visszatérés az ősemberek budai barlangjába

Becslések szerint csaknem félezer hajléktalan él a budai hegyekben. Számukra a természet élettér, a kirándulók számára árnyat adó fákat télen kényszerűségből eltüzelik, a turistalátványosságot jelentő ősemberbarlangokba pedig beköltöznek.

Adamkó Péter barlangkutató szerint a hajléktalanok nem embernek való körülmények között élnek. Mindent a barlangba visznek, amit saját használatukra össze tudnak szedni. Ruhákat, kidobott edényeket, és bármit, amit el lehet tüzelni.

Nyáron sokkal többen vannak, mint télen, hiszen sok külföldi idénymunkás is itt keres magának alvóhelyet.

A természetvédők rendre elszállítják a felhalmozott szemetet, ami tavaly egyetlen alkalommal 1,5 millió forintban került a pilisi erdőgazdaságnak.

Hajléktalanok költöztek a többi mellett a Pálvölgyi barlang közelébe, a Szemlőhegyi barlanghoz és a József-hegyi kilátó alá, valamint a Remeteszurdokban lévő ősemberbarlangokba.

A Pilisi Parkerdő Zrt. az otthontalanok mellett a természetet is félti, amelyben - bár kényszerűségből - sok kárt okoznak a hajléktalanok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×