INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

SZDSZ: a politika túlságosan jelen van az emberek életében

Infostart / InfoRádió
A Szabad Demokraták Szövetsége azt szeretné, ha a politika a jelenleginél kevésbé lenne jelen az emberek mindennapjaiban. A kisebbik kormánypárt ezért javaslatokat dolgozott ki, amelyek változtatnának a választások eddigi menetén.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere szerint változtatni kellene az ajánlószelvények összegyűjtésének rendszerén. Az SZDSZ-es politikus szerint erre azért volna szükség, mert jelenleg a pártok aktivistái sokszor feleslegesen zaklatják a választókat, visszaélhetnek a személyes adatokkal, és a nagy pártok akkor is gyűjtik a cédulákat, ha nekik már elegendő van, pusztán azért, hogy ezzel hátráltassák a kicsiket

A politikus ezért azt javasolja, hogy az emberek egy válaszborítékban maguk küldhessék el a kitöltött szelvényt az Országos Választási Bizottságnak. Így a pártokhoz nem kerülne adat, és nem készülhetnének jogellenesen adatbázisok sem.

Az SZDSZ javaslata a 2010-es önkormányzati választásokra vonatkozóan módosíthatja a választási eljárásról szóló törvény egyes részit.

Szeptembertől indul a kampány

Az SZDSZ szeptembertől indítja önkormányzati választási kampányát, amely Demszky Gábor ígérete szerint rövid és takarékos lesz. A jelenlegi főpolgármester szakmai beszélgetések során vitatná meg, hogy az ígéreteikből mit valósított meg a jelenlegi városvezetés Budapesten.

Az SZDSZ az MSZP-vel közösen jelenleg is dolgozik a következő évek programján. Ezt augusztus közepén teszik közzé.


A címlapról ajánljuk