INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Még idén megalakulhat az árnyékkormány

Infostart / InfoRádió
A jelenlegi kormánystruktúrának megfelelően hozná létre árnyékkormányát a Fidesz. Korábban vita volt az ellenzéki párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője között arról, mikorra álljon fel a testület, most úgy tűnik közelednek az álláspontok. Lapszemle.

A Magyar Nemzet írja: támogatná Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, hogy már az év végén, jövő év elején létrehozza árnyékkormányát a Fidesz. Ebben minden miniszternek lenne egy ellenzéki "párja", egy olyan, az adott szakterületen felkészült politikus, aki folyamatosan alternatívát mutatna fel a kabinet lépései kapcsán.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy bár a Ferihegyi reptér üzemeltetéséhez kapcsolódó perhez hasonló nagyságrendű jogi eljárásban jelenleg nem érintett az állam, kisebb ügyekből több száz is folyamatban van ellene. Ezek összesített pertárgyértéke több milliárd forint, ám nem lehet pontosan megbecsülni a várható fizetési kötelezettséget, hiszen az ügyek eltérő stádiumban vannak.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy tovább épül Csányi Sándor élelmiszeripari birodalma: az OTP elnök-vezérigazgatója január elsejétől a Pick Szeged Rt.-be olvasztja valamennyi húsipari vállalkozását. Az így létrejövő cégóriás Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozása lesz. A tranzakció miatt nem kívánják jelentősen csökkenteni a 3100 fős dolgozói létszámot.

A Portfolio.hu cikke szerint újabb nagybank elemzői jártak Magyarországon. A Calyon Bank szakértői az útról készített beszámolójukban úgy fogalmaztak, hogy elegendő bizonyítékot találtak a jegybanki kamatemelések indokoltságára, és az év hátralévő részében további monetáris szigorításra számítanak. Megítélésük szerint a jövő év egyik legnagyobb kockázata az, hogy a Gyurcsány-csomag következtében a vártnál is nagyobb lesz a gazdasági növekedés lassulása.

A Népszabadság arról számol be, hogy sikeresen tesztelték hazánkban a DermaVirt, az Amerikában élő Lisziewicz Julianna ígéretesnek tűnő AIDS elleni hatóanyag-találmányát. Egy kilenc emberen végzett teszt alapján a kutatónő úgy látja, a HIV fertőzöttek, illetve az AIDS-esek jelentős részén segíthet a terápiás vakcina.
A címlapról ajánljuk