eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Még idén megalakulhat az árnyékkormány

A jelenlegi kormánystruktúrának megfelelően hozná létre árnyékkormányát a Fidesz. Korábban vita volt az ellenzéki párt elnöke és parlamenti frakcióvezetője között arról, mikorra álljon fel a testület, most úgy tűnik közelednek az álláspontok. Lapszemle.

A Magyar Nemzet írja: támogatná Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, hogy már az év végén, jövő év elején létrehozza árnyékkormányát a Fidesz. Ebben minden miniszternek lenne egy ellenzéki "párja", egy olyan, az adott szakterületen felkészült politikus, aki folyamatosan alternatívát mutatna fel a kabinet lépései kapcsán.

A Napi Gazdaság úgy értesült, hogy bár a Ferihegyi reptér üzemeltetéséhez kapcsolódó perhez hasonló nagyságrendű jogi eljárásban jelenleg nem érintett az állam, kisebb ügyekből több száz is folyamatban van ellene. Ezek összesített pertárgyértéke több milliárd forint, ám nem lehet pontosan megbecsülni a várható fizetési kötelezettséget, hiszen az ügyek eltérő stádiumban vannak.

A Világgazdaság összefoglalójából kiderül, hogy tovább épül Csányi Sándor élelmiszeripari birodalma: az OTP elnök-vezérigazgatója január elsejétől a Pick Szeged Rt.-be olvasztja valamennyi húsipari vállalkozását. Az így létrejövő cégóriás Magyarország legnagyobb húsipari vállalkozása lesz. A tranzakció miatt nem kívánják jelentősen csökkenteni a 3100 fős dolgozói létszámot.

A Portfolio.hu cikke szerint újabb nagybank elemzői jártak Magyarországon. A Calyon Bank szakértői az útról készített beszámolójukban úgy fogalmaztak, hogy elegendő bizonyítékot találtak a jegybanki kamatemelések indokoltságára, és az év hátralévő részében további monetáris szigorításra számítanak. Megítélésük szerint a jövő év egyik legnagyobb kockázata az, hogy a Gyurcsány-csomag következtében a vártnál is nagyobb lesz a gazdasági növekedés lassulása.

A Népszabadság arról számol be, hogy sikeresen tesztelték hazánkban a DermaVirt, az Amerikában élő Lisziewicz Julianna ígéretesnek tűnő AIDS elleni hatóanyag-találmányát. Egy kilenc emberen végzett teszt alapján a kutatónő úgy látja, a HIV fertőzöttek, illetve az AIDS-esek jelentős részén segíthet a terápiás vakcina.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×