eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk

Az állam nem finanszírozza a kontrollvizsgálatokat?

Több orvos jelezte az InfoRádiónak, hogy egy jogszabálymódosítás következtében az egészségügyi szakellátás utáni kontrollvizsgálat költségeit az egészségbiztosító a jövőben nem téríti meg a kórházaknak. Ez ügyben sem az illetékes egészségügyi tárca, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nem volt hajlandó információval szolgálni, a miskolci Semmelweis Kórház főigazgató-főorvosa viszont az InfoRádiónak azt mondta: a kontroll költségét már előre, a műtét költségébe ágyazva megkapják.

Koleszár Lajos a módosított rendeletet úgy értelmezi, hogy a kontrollvizsgálatot a kórházi ellátás költségébe ágyazva kvázi előre fizeti meg a biztosító az intézmények számára.

Így például abban az összegben, amit egy mandulaműtétért kap a kórház, benne lesz az a kontroll is, amelyre a felső határnap - a beteg gyógyításához szükséges maximum idő -utáni 10 napon belül kerül sor.

Ha ez után további kontrollokra van szükség, az a főorvos szerint már új ellátásnak minősül.

Koleszár Lajos szavaiból kiderült: vita csak a körül van, hogyan kell elszámolni egy olyan beavatkozást, amit a műtéttel kapcsolatban esetleg hónapokkal később kell elvégezni, például ha el kell távolítani egy, az eredeti műtét során beültetett eszközt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×